Grönt Kort Kurs

NY Grönt Kort Kurs hos Dagstorps Ryttarförening

Snart kliver vi in i ett nytt Tävlingsår och kanske är det en del som behöver ta Grönt Kort innan dess. Vi kommer att ännu en gång erbjuda en kurs här på Dagstorps Ryttarförening som är öppen för våra medlemmar men det finns också lite platser för personer från andra klubbar (man måste vara medlem in en klubb för att få delta).  

Vi har några deltagare anmälda men behöver fler för att kunna genomföra kursen. Vi väljer att försöka genomföra detta redan nu i November eftersom December är en hektisk månad. Alternativt får vi titta på senare datum om vi inte får ihop en full grupp nu. Kontakta oss om intresse finns även om inte nedan datum passar så kan vi diskutera.  

Viktig information summerat nedan men mer detaljer får ni när ni kontaktar oss och anmäler.  

Förarbete:  

  • Innan första tillfället ska man ha gjort och avslutat allt förarbete. Detta tar ca 10 tim och man gör det själv hemma på datorn på SISUs hemsida när det passar.  

Ridintyg: 

  • Innan första tillfället ska ett godkännt ridintyg skickas in och det finns mallar och information ni kommer få.  

Träffar:  

  • Ungefär 10 timmar med instruktör behövs för att hinna igenom alla teoretiska och praktiska delar samt skriva provet.   
  • Lektion 1: Tisdag 15/11 kl17-20 Teori 
  • Lektion 2: Torsdag 24/11 kl17-20  Teori/praktik 
  • Lektion 3: Söndag 27/11 kl 16-19 Teori/Praktik samt Prov 

Kursen kräver att man är engagerad och att man går igenom och lär sig själv hemma. Ungdomar från 12år får ta Grönt Kort och ofta behöver man stötta hemma som förälder för det är ett omfattande prov. Anmälan är bindande och kommer kosta 1000kr för de som inte är medlemmar i Dagstorp (pris för medlemmar återkommer vi med och det blir mindre än 1000kr).  

Länk för anmälan:

https://forms.gle/kgNcgowrhofdzamL8

Anmäl er via länken ovan och skicka eventuella frågor till aktivitetsgruppen@dagstorp.nu. Ni kommer att få ett svar via mail inom 24 timmar med mer information och får ni inte detta så kontakta oss på telefon så anmälan säkert kommit fram.  

Ring gärna vid frågor: Åsa Brandt 070-6151437 

Hoppas vi blir många även denna gång. 

Aktivitetsgruppen