TERRÄNGBANA

Regler för Terrängbanan 
För att träna på terräng banan utan auktoriserad tränare måste du tävlat med godkänt resultat.
Ponny P 90
Häst H100
Det behöver finnas ngn vuxen med.
  • Dagstorp har hinder för P70- CNC* så tänk på att välja hinder som passar Dig och din ponny/hästs utbildningsnivå. Känner du dig osäker rekommenderar vi att du tränar för en tränare. Dagstorps tränare heter Ingela Persson, henne når du på 070-569 75 75. Andra tränare hittar du på svenska ridsportförbundets hemsida.
  • All ridning sker med godkänd hjälm och säkerhetsväst. Är du under 18 år måste du ha en vuxen med dig. Det är absolut inte tillåtet att rida själv.
  • Det är många som rider på Dagstorps anläggning, även de som inte rider fälttävlan. Så det är mycket viktigt att du visar hänsyn när du galopperar på anläggningen. Kommer det andra ryttare så rider du kontrollerat och söker ögonkontakt med den andra ryttaren så du ser att allt är OK. Det är viktigt att alla känner sig trygga på anläggningen.
  • Om du ser något hinder som är trasigt eller själv råkar rida sönder ett hinder så anmäl det på 0736-924333, tänk på säkerheten. Det kan finnas hinder på banan som av någon anledning är avstängt. Då sitter där förspikade bommar. Slit inte loss dessa och hoppa hindret, kan vara farligt för Dig och din ponny/häst.

Vi hälsar Dig välkommen till Dagstorps terrängbana och hoppas du får en bra träning.

DRF´s Fälttävlanssektion

”Skapar förutsättningar för ryttare och häst att trivas, utbildas, utvecklas samt tävla”